Årets pilehøst

Pilene fra 2016 er nu høstet og sorteret. Det er et dejligt syn at se de mange flotte farver, som pilene har.

Hvert år bliver jeg fascineret over, hvor forskellig artet pilene er. Nogle sorter bliver høj og kraftig, andre bliver høj og slank, mens andre igen bliver til en mellem størrelse. Farverne på barken varierer i mange nuancer fra rødlig brun til grålig brun over til mere blålig brun. Også de mange grønne og gule nuancer spænder over en stor variation, fra næsten flødefarvet (sorten hedder også fransk flødefarvet) hen til de mere kraftig grønne farver.

En af klassikerne er at flette kurve, hvor de rødlige og grønne farver står i kontrast til hinanden. Men der er også rigtig mange andre muligheder for at kombinere de smukke naturfarver.

Nu skal pilene tørre et mørkt og luftigt sted. Her vil de forandre farven lidt igen. Nogle sorter vil blive endnu mere fremtrædende med deres farve, som for eksempel laurbær pil, mens andre sorter vil blegne lidt mere.

Om 3 – 4 måneder er de klar til at blive flettet med. Jeg glæder mig allerede til at komme i gang med det. I mellemtiden må jeg bruge pilene, som jeg har tilbage fra året før.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.